26. 4. POSLEDNÍ NOHEJBAL V 18.40h.

UPOZORNĚNÍ, čeká nás závěr jarní sezóny a nejen poslední čtvrteční nohejbal před perunskými prázdninami, ale i besídka. CO S TÍM PROVEDEME, sejdeme se v hojném počtu???


PERUNI pf 2018

Přejeme Vám mnoho sil, energie, životního optimismu, hlavně pevné zdraví do Nového roku a sílu do rozkroku. Vždyť už nám táhne na šedesát... PERUNI pf 2018


Stále aktuální - hledáme DÁRCE KRVE.

KARLOS Holík - VÝZVA!
Řady dárců krve proklatě prořídly a potřebovali bychom novou krev. Tak přátelé, všichni, kdo jste mohoucí a zdravotně v pořádku, podpořte dobrou věc a perunského ducha, a přidejte se do našich řad. A vězte, že pro muže je darování krve nadmíru prospěšné, jelikož podporuje krvetvorbu a nahrazuje středověké pouštění žilou (ženy mají výměnu od přírody zařízenu přirozeně, proto jsou méně náchylné na kardiovaskulární choroby a infarkty). M.Z.K.



DÁRCI KRVE Peruni byli vyznamenaní!

PERUNI 6. 3. 2013 opět darovali krev. Všem od srdce děkujeme a zejména gratulujeme MEJSNOVI a LEOŠOVI P.P.K., kteří obdrželi čestné plakety za desátý odběr. I přesto, že ústrojová kázeň byla nedostatečná, jsme na své kamarády pyšní!
Zleva: LEOŠ PPK, (PerunskáTransfůzní) PT sestra, Johny, Karlos, Marťas, MEJSN


PERUNI made in USA 2011-04

Semínko myšlenky Perunů už klíčí mezi betonem a sklem v New Yorku. Díky Leo /ostatní foto v odělení Fotografií/


LPPK navštívil Spojené Království

POTKAL jsem AVARA, píše LPPK z návštěvy Velké Británie, kde úspěšně šířil myšlenky Perunů. CITUJI: V pravé anglické hospodě na venkově jsem svou angličtinou u několika Guinesů trpělivě vysvětloval, že Peruni nejsou fotbalovej klub. Pochopili to i místní krasavice!? Viz. klikni foto galerie. PS: Pro Mikina - našel jsem TI nového Avara. FOTO GALERIE


Perunští dárci krve 15.2.2012 v AKCI

Další drahocenou tekuninu KREV, darovali PERUNI Karlos, Kpt. Leoš, Kpt. Marťas, Hajńák, prezident VLK Mejsn a k dárcům přibyla známá tvář Peruna Jindry, který daroval takzvanou suchou krev :o)


R E C E P T Y

 

 

Živáňská pečeně v troubě         

 

SUROVINY:

Maso - plecko, libový bůček nebo krkovice (i kombinace)

Uzená slanina nebo uzený bůček

Cibule

Sůl a pepř

Olej

Hořčice plnotučná

Červené víno

Červená paprika

Nové koření a pepř celý, bobkový list

 

DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ:

Maso nakládáme 1-2 dny předem. Při přípravě masa a pečení

je nezbytné neustále podlévat, abychom dosáhli vyrovnané

a lahodné chuti pečeně.

Nalejeme si tedy 2dcl červeného a s chutí vypijeme!

Pozn.: Počítejte však s tím, že trochu vína budete potřebovat i na maso.

 

POSTUP:

Maso očistíme a nakrájíme na plátky 2 až 3 cm široké. Do  misky nalijeme červené víno, maso v něm propereme a rozložíme na pracovní desku nebo tác. Pak ho osolíme, opepříme

a pokud chceme dosáhnout ostré pikantní chuti, potřeme ho třeba harisou nebo posypeme pálivým kořením.  Maso na závěr potřeme plnotučnou hořčicí, obrátíme na druhou stranu a celé zopakujeme.

 

Nalejeme si opět 2dcl červeného, zapálíme cigaretu a uděláme si pracovní pauzu.

Uzenou slaninu nebo uzený bůček  nakrájíme na cca 0,3 ? 0,5 cm plátky a na talíř si připravíme nakrájenou cibuli na kolečka.
Pak si můžeme opět udělat další nepo-VINOU pauzu.

Do pekáče vlijeme po dně olej, vezmeme plátek masa, na něj vložíme kolečko cibule,  překryjeme uzenou slaninu, cibulí a zakryjeme dalším plátkem masa. Postup opakujeme

a vše poskládáme na výšku do řádku. Závěrem celé polijeme 1-2 dcl vína, posypeme červenou paprikou a silněji pokapeme olejem. Vzniklou vrstvu rukama protřeme po povrchu a uhněteme do kompaktního celku. Závěrem ozdobíme bobkovým listem, kuličkami nového koření a pepře. Dopijeme víno, výsledkem se pochlubíme v okolí, nafotíme a horní částí pekáče zakryjeme. Necháme v lednici nejlépe 1-2 dny odležet.

V předem vyhřáté troubě pečeme asi 2 až 2,5 hod. při teplotě 150-180 st.C

až je maso jako dort. Dle potřeby podléváme pečeni vodou a sebe vínem.

 

Příloha: vařené nebo pečené brambory, hranolky, bramboráčky, chléb,?

Obloha: rajčata, kyselé okurky, hořčice, tatarka, volské oko, ...

 

PŘEJI VÁM DOBROU CHUŤ A NEZAPOMENUTELNÝ CHUŤOVÝ ZÁŽUTEK? Bláža

 

CMS systém Správce webu - Reklamní agentura YASHICA