ČTVRTEK 21. 3. JARO je tu!

NOHEJBAL začíná na Masaryčce v 18.43 hod. a JARO začíná ve středu 20.3. 2019, hodinu před půlnocí. Oslavíme první jarní dny sportem... Perun ať provází vaše kroky ve zdraví.


PÁLAVA 2019 od čt 9.5. do so 11.5

PÁLAVA Tour 2019 - DVACÁTÝ ROČNÍK!!!
Uběhla neuvěřitelně dlouhá doba, co pravidelně v hojném počtu navštěvujeme Pálavu, Kemp Nové Mlýny. První ročník byl výjimečný, stejně tak jako ty co následovaly a mnohé pak léta pronásledovaly. Šála na zelené vlně, porod Lály, Mejsnova modrá krev, kdy se stal po havárii prezidentem Perunů a ze slavných výroků, ten AŤŮV: "Tolik peněz stálos a nejedos!" et cetera, et cetera, ... Je na co za těch posledních dvacet let vzpomínat!


PERUN pf 2019

Přátelé, kamarádi, PERUN ať provází kroky nás Všech ve zdraví a hojnosti. Dokud žijeme, můžeme! VĚK je jenom ČÍSLO... MY JEŠTĚ NEJSME STARÝ! Hudba a zpěv > RYBIČKY 48. KLIKNĚTE na: PERUNSKOU PF-KU 2019


Stále aktuální - hledáme DÁRCE KRVE.

KARLOS Holík - VÝZVA!
Řady dárců krve proklatě prořídly a potřebovali bychom novou krev. Tak přátelé, všichni, kdo jste mohoucí a zdravotně v pořádku, podpořte dobrou věc a perunského ducha, a přidejte se do našich řad. A vězte, že pro muže je darování krve nadmíru prospěšné, jelikož podporuje krvetvorbu a nahrazuje středověké pouštění žilou (ženy mají výměnu od přírody zařízenu přirozeně, proto jsou méně náchylné na kardiovaskulární choroby a infarkty). M.Z.K.



Perun Kuchťa

bude vždy duchem s námi...


PERUNI made in USA 2011-04

Semínko myšlenky Perunů už klíčí mezi betonem a sklem v New Yorku. Díky Leo /ostatní foto v odělení Fotografií/


R E C E P T Y

 

 

Živáňská pečeně v troubě         

 

SUROVINY:

Maso - plecko, libový bůček nebo krkovice (i kombinace)

Uzená slanina nebo uzený bůček

Cibule

Sůl a pepř

Olej

Hořčice plnotučná

Červené víno

Červená paprika

Nové koření a pepř celý, bobkový list

 

DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ:

Maso nakládáme 1-2 dny předem. Při přípravě masa a pečení

je nezbytné neustále podlévat, abychom dosáhli vyrovnané

a lahodné chuti pečeně.

Nalejeme si tedy 2dcl červeného a s chutí vypijeme!

Pozn.: Počítejte však s tím, že trochu vína budete potřebovat i na maso.

 

POSTUP:

Maso očistíme a nakrájíme na plátky 2 až 3 cm široké. Do  misky nalijeme červené víno, maso v něm propereme a rozložíme na pracovní desku nebo tác. Pak ho osolíme, opepříme

a pokud chceme dosáhnout ostré pikantní chuti, potřeme ho třeba harisou nebo posypeme pálivým kořením.  Maso na závěr potřeme plnotučnou hořčicí, obrátíme na druhou stranu a celé zopakujeme.

 

Nalejeme si opět 2dcl červeného, zapálíme cigaretu a uděláme si pracovní pauzu.

Uzenou slaninu nebo uzený bůček  nakrájíme na cca 0,3 ? 0,5 cm plátky a na talíř si připravíme nakrájenou cibuli na kolečka.
Pak si můžeme opět udělat další nepo-VINOU pauzu.

Do pekáče vlijeme po dně olej, vezmeme plátek masa, na něj vložíme kolečko cibule,  překryjeme uzenou slaninu, cibulí a zakryjeme dalším plátkem masa. Postup opakujeme

a vše poskládáme na výšku do řádku. Závěrem celé polijeme 1-2 dcl vína, posypeme červenou paprikou a silněji pokapeme olejem. Vzniklou vrstvu rukama protřeme po povrchu a uhněteme do kompaktního celku. Závěrem ozdobíme bobkovým listem, kuličkami nového koření a pepře. Dopijeme víno, výsledkem se pochlubíme v okolí, nafotíme a horní částí pekáče zakryjeme. Necháme v lednici nejlépe 1-2 dny odležet.

V předem vyhřáté troubě pečeme asi 2 až 2,5 hod. při teplotě 150-180 st.C

až je maso jako dort. Dle potřeby podléváme pečeni vodou a sebe vínem.

 

Příloha: vařené nebo pečené brambory, hranolky, bramboráčky, chléb,?

Obloha: rajčata, kyselé okurky, hořčice, tatarka, volské oko, ...

 

PŘEJI VÁM DOBROU CHUŤ A NEZAPOMENUTELNÝ CHUŤOVÝ ZÁŽUTEK? Bláža

 

CMS systém Správce webu - Reklamní agentura YASHICA